Beschuldigd? Kies de juiste strafrechtadvocaat

Als je ergens van wordt beschuldigd, dan heb je recht op een strafrechtadvocaat. Dit is je recht, maar in de meeste gevallen zal je deze persoon ook echt nodig hebben. De meesten onder ons hebben weinig kaas gegeten van het juridische systeem en zijn niet in staat onszelf te vertegenwoordigen tijdens de volledige procedure. Met de hulp van strafrechtadvocaat, heb je de nodige kennis, ervaring en bovenal een objectieve kijk in huis om professioneel met je zaak om te kunnen gaan.

Een specialist of een stagiaire?

De aard van je zaak beslist of je een specialist nodig hebt. Is jouw situatie ingewikkeld, dan kun je een advocaat kiezen die lid is van een vakvereniging, zoals de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Om hier bij aangesloten te worden, moet de advocaat aan een aantal strenge eisen voldoen, te maken met ervaring en kwaliteit. Als jouw zaak niet erg complex is, kun je ook overwegen een stagiaire aan te nemen. Deze is afgestudeerd en staat onder begeleiding van een ervaren advocaat. Stagiaires zijn goedkoper, uiteraard onervarener, maar hebben altijd de steun van een specialist.

De Nederlandse Orde van Advocaten

Vervolgens controleer je of de advocaat lid is van de Nederlandse Orde van Advocaten. Elke advocaat in Nederland is verplicht zich hierbij aan te sluiten en als hier enige onduidelijkheid over bestaat, dan kun je deze advocaat beter vergeten.

Het eerste gesprek

Nu kun je contact opnemen met de verschillende advocaten die hieruit zijn gekomen. Zo’n intakegesprek is vaak gratis en dient voor de advocaat om te zien of zijn of haar hulp jouw situatie kan verbeteren, maar voor jou om meer uit te vinden over de advocaat. Vraag naar de ervaring, het tarief, het specialisme en een inschatting van jouw kansen. Zit hier iemand tussen waar je in vertrouwt en waarmee het klikt, dan heb je je strafrechtadvocaat gevonden.

Geplaatst in Juridisch.