Je spaargeld beleggen? Maar waarin?

Je spaargeld niet meer op de bank laten staan maar beleggen wordt steeds populairder. Maar veel mensen zijn erg nieuw op het gebied van beleggen en weten niet hoe het werkt en waar ze precies in kunnen beleggen. Dit artikel legt je de verschillende mogelijkheden opties uit waarin je jouw spaargeld kunt beleggen.

Handelen in aandelen

Met je spaargeld kun je ervoor kiezen om te gaan handelen in aandelen. Bedrijven bieden hun aandelen aan op de beurs. Op de beurs (deels digitaal) komen handelaren samen om de aandelen van deze bedrijven te kopen. Door het verschil in vraag en aanbod verandert de prijs van de aandelen omhoog of omlaag, dit noem je de koers. De waarde van de aandelen wordt in eerste instantie bepaald door het bedrijf die de aandelen uitgeeft. Als het bedrijf winst maakt worden de aandelen meer waard en kunnen de aandelen verkocht worden voor een hogere prijs dan het aankoopbedrag.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een relatief simpele manier om te beleggen. Echter vereist het beleggen in vastgoed een flink vermogen. Vastgoed is bijvoorbeeld een appartement of bedrijfspand. Wanneer je een pand hebt gekocht kun je het daarna gaan verhuren en profiteren van het maandelijkse huurgeld. Dit is dus een eenmalige investering maar dat is wel een flinke investering. Echter is dit wel een relatief veilige manier om je geld te investeren omdat vastgoed niet tot nauwelijks zijn waarde verliest.

Beleggen in goud

Beleggen in goud is simpel het kopen van goud en wachten totdat de waarden hiervan gestegen is om het daarna weer te verkopen. Goed is een product dat niet geproduceerd kan worden in tegenstelling tot geld. Goud is een erg schaars product waardoor de kans dat de prijs van goud de komende jaren blijft stijgen groot is. Vooral in tijden van economische onder zekerheid groeit de populariteit en dus ook de prijs van goud.

Groot aanbod aan opleidingen bij Kenteq

Als bedrijf in de metaaltechniek, elektrotechniek of installatietechniek wil je uiteraard dat je personeel goed op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de branche. Zeker als er met bepaalde normen gewerkt wordt waar je een certificaat voor dient te behalen om ermee te mogen werken is dit belangrijk.

Opleidingen voor verschillende sectoren

In dat geval kun je ervoor kiezen je werknemers regelmatig deel te laten nemen aan een (opfris) cursus. Bij Kenteq kun je als bedrijf terecht voor dit soort cursussen binnen de genoemde branches. Kijk hiervoor eens op https://www.kenteq.nl/. Op de website vind je een groot aanbod aan cursussen waarbinnen je zelf een selectie kunt maken. Om te beginnen maak je een selectie binnen de volgende vakgebieden: inbraakbeveiligingstechniek,  management en organisatie, gastechniek, watertechniek, verwarmingstechniek, praktijkleren, elektrotechniek, brandbeveiligingstechniek en procesoptimalisatie. Als je voor een van deze vakgebieden een opfriscursus wilt regelen ben je zeker aan het juiste adres.

Duur en tijdstip van de opleiding

Naast het kiezen van het vakgebied kun je ook aangeven hoe lang je wilt dat de cursus duurt. Dit kan variëren tussen de 1 en 3 dagen. Tenslotte geef je ook nog aan wanneer je wilt dat de cursus plaatsvindt: dit kan onder werktijd zijn maar ook in de avonduren.

Opleiding op het eigen bedrijf

Een cursus van Kenteq kan in veel gevallen ook op het eigen bedrijf verzorgd worden. Dit heeft een aantal voordelen. Je werknemers hoeven niet af te reizen naar een andere plek voor de cursus maar volgen deze gewoon op de eigen werkplek. Omdat de cursus incompany gegeven wordt kan deze ook exact afgestemd worden op de behoeftes van het bedrijf. Zo kan er theorie aangeleerd worden die de deelnemers direct kunnen implementeren in de praktijk. Dit is niet alleen zinvol maar bevordert ook de animo om er aan deel te nemen.

Efficiënt met urenregistratie omgaan

Zakendoen is kosten besparen. Door zo efficiënt als mogelijk te werken kunt u de opbrengst van uw werkzaamheden maximaliseren. Een handig hulpmiddel daarin is urenregistratie. Zo kunt u snel zien waar er nog wat tijd te winnen valt en wat u dat kan opleveren.

Wat registreert u?

Urenregistratie softwarepakketten kunnen per vakgebied breed worden opgevat. Uiteindelijk betekent het wel altijd hetzelfde. Het bijhouden van de tijd en hoe die wordt besteed. Hoeveel is men kwijt aan een bepaalde taak? Hoe lang is de pauze? Wat is de begin- en eindtijd van een werkdag. Al dit soort zaken kunnen worden geregistreerd met een urenregistratie. Deze verzameling aan gegevens kan vervolgens voor allerlei zakelijk doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van meer efficiency. U weet immers precies hoeveel tijd elke activiteit in beslag neemt. Daar kunt u dus onderzoek op plegen hoe dit terug te brengen is.

Hoe werkt urenregistratie software?

Software is er natuurlijk opgericht om zoveel mogelijk tijd te besparen. En om inzicht te krijgen in de efficiëntie van uw medewerkers. Het mooie is dat u niet veel zelf hoeft te doen, als het bedrijf inmiddels alle medewerkers heeft aangemeld in de software goed heeft ingesteld. Vervolgens kunnen de medewerkers zelf de uren registreren en rekent de software alle nodige zaken automatisch uit.

Meer inzicht in de kosten van uren

Het registreren van uren is vooral ook aan te raden met het oog op inzicht krijgen in de kosten. Met name de loonkosten kunnen zeer gedetailleerd worden uitgezocht op deze wijze. Bijvoorbeeld aan de hand van tijd. Of aan de hand van een bepaalde activiteit. Of voor een specifiek personeelslid. Dit kan een flinke steun in de rug betekenen. U kunt namelijk inzicht krijgen waar eventueel nog training nodig is om beter en efficiënter te werken. Wanneer u bovendien langere tijd registraties bijhoudt, dan kunt u zien of de genomen stappen het juiste effect hebben of dat er nog meer nodig is om de gestelde doelen te bereiken.

Je hebt meer talenten dan je denkt

Je hebt een baan in de productie. Dat gaat allemaal goed tot je op een dag op je werk komt. Je wordt samen met je collega’s naar de kantine geroepen en daar hoor je slecht nieuws. Het bedrijf waarvoor je werkt is failliet. Je mag direct door naar het UWV om een uitkering aan te vragen. Tijdens het bezoekje aan het UWV wordt aan jou gevraagd welke talenten je hebt en hoe je aan het werk kan gaan. Jij weet zo snel geen talenten te bedenken, maar het UWV heeft een beroepentest voor je klaar liggen. Zo kan jij zien waar je allemaal aanleg voor hebt. Er worden vragen gesteld over je werk, je opleiding en je interesses. Ook wordt er gekeken welk werk je in de praktijk hebt geleerd.

Een kloppend huishoudbudget

Klopte jouw huishoudbudget altijd met de lengte van de maand? Dan ben je waarschijnlijk een kei in basiskennis boekhouden. Zelfs wanneer je er nooit een opleiding voor hebt gevolgd is het wel een heel interessante studie richting. De UWV medewerker suggereert dat je een opleiding zou kunnen gaan volgen om als boekhouder aan de slag te kunnen. Je hebt nog een lange weg te gaan, maar het biedt je wel weer toekomstperspectief.

Re-integratie na je ontslag

Dat ontslag bij je oude werkgever was dus eigenlijk zo slecht nog niet. Je krijgt een nieuwe kans om te re-integreren in de arbeidsmarkt. Je leert geen duffe leerstof omdat het moet. Jij leert nu opeens voor een heel praktisch beroep. De vaardigheden die je aanleert kan je stuk voor stuk gebruiken in een nieuwe werksituatie. Tijdens je opleiding ontdek je dat boekhouden zo slecht nog niet is. Je blijkt meer talenten te hebben dan je dacht. Bovendien heb je zo een nieuwe baan met een toekomst.

Zo word je iemand die levens redt

Gelukkig leven we in een land waar veiligheid voorop staat. Ongelukken op de werkvloer zijn dan ook zeldzaam. Toch kan het voorkomen dat er iets gebeurt waarop je je niet goed kan voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreken van brand, of iemand die onwel wordt. Een examen BHV zorgt ervoor dat je een onmisbare schakel vormt tussen de mensen om je heen en de professionele hulpverleners, mocht je ooit in een situatie terecht komen waarbij elke seconde van belang is.

Theorie en praktijk

Een cursus BHV bestaat voor een gedeelte uit theorie, maar voor het grootste gedeelte zul je kennis vergaren met diverse praktijkoefeningen. Logisch natuurlijk, want je leert om te gaan met situaties die te allen tijde om een praktische oplossing vragen.

Iemand met kennis van Bedrijfshulpverlening (BHV dus) is in staat een kleine brand te blussen, weet hoe je een gebouw snel en geordend kunt evacueren en kan waar nodig ook basale medische hulp toedienen.

Voor wanneer het misgaat…

De meeste mensen zullen zich, wanneer ze zich begeven op de werkvloer, weinig zorgen maken om hun veiligheid. Deze wordt immers doorgaans als vanzelfsprekend ervaren. Een BHV’er laat zich echter juist gelden in situaties waarop we eigenlijk niet voorbereid zijn. Bedenk maar eens hoeveel veiliger je werkvloer is op het moment dat er iemand aanwezig is die weet wat hij of zij moet doen als er brand uitbreekt, iemand die mensen in veiligheid kan brengen en zelfs gewonde mensen kan voorzien van de zorg die ze op dat moment nodig hebben.

Ben je iemand voor wie veiligheid erg belangrijk is en vind je het een prettig idee om wel voorbereid te zijn voor het geval er iets misgaat? Met een BHV-cursus kun je iemand worden die, in het uitzonderlijke geval dat zich een noodsituatie voordoet, levens kan redden.

Neem een goede brandveiligheidswacht in dienst

In een bedrijf gelden strenge voorzorgsmaatregelen zeker als er met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Hiervoor kun je bepaalde veiligheidsproducten aanschaffen maar het is ook  mogelijk om van de diensten van een ander bedrijf gebruik te maken.

Kenmerken brandveiligheidswacht

Bij een veiligheidsbedrijven kun je van verschillende diensten gebruik maken waaronder die van een brandveiligheidswacht. Deze persoon zorgt er voor dat de werknemers tijdens een noodsituatie snel in veiligheid gebracht worden. Een brandveiligheidswacht is in het bezit van certificaten en is dusdanig getraind dat hij kalm blijft in noodsituaties en deze op de beste manier probeert op te lossen zodat er zo min mogelijk mensen gewond raken.

Taken brandveiligheidswacht

De taken van een brandveiligheidswacht bestaan uit het volgende. Toezicht houden tijdens brandgevaarlijke werkzaamheden, ook in kleine ruimtes. Mocht er wat voorvallen dan kan de wacht direct ingrijpen. Verder houdt hij ook algemeen toezicht op het werk dat plaatsvindt maar controleert ook of alle vergunningen nog geldig zijn. Zo niet dan wordt dit gesignaleerd en kan het in orde gebracht worden. Een brandveiligheidswacht neemt ook deel aan een start-werkbespreking zodat iedereen weet waar hij aan toe is en wat te doen in het geval van een noodsituatie. Tenslotte zorgt de wacht er ook voor dat er alarm geslagen wordt in geval van nood zodat de mensen snel weten dat er iets aan de hand is en het evacuatieplan in gang gezet kan worden. Als de hulpdiensten eenmaal ter plekke zijn vormt de brandveiligheidswacht het eerste aanspreekpunt en kan hij hen bijpraten over de stand van zaken.

Veiligheid voor alles

Een brandveiligheidswacht werkt niet alleen preventief om brand tegen te gaan maar grijpt ook direct in als zich een gevaarlijke situatie voordoet en heeft als belangrijkste doel de veiligheid van de werknemers. Zo kan iedereen zich veilig voelen tijdens het werk.

 

Beschuldigd? Kies de juiste strafrechtadvocaat

Als je ergens van wordt beschuldigd, dan heb je recht op een strafrechtadvocaat. Dit is je recht, maar in de meeste gevallen zal je deze persoon ook echt nodig hebben. De meesten onder ons hebben weinig kaas gegeten van het juridische systeem en zijn niet in staat onszelf te vertegenwoordigen tijdens de volledige procedure. Met de hulp van strafrechtadvocaat, heb je de nodige kennis, ervaring en bovenal een objectieve kijk in huis om professioneel met je zaak om te kunnen gaan.

Een specialist of een stagiaire?

De aard van je zaak beslist of je een specialist nodig hebt. Is jouw situatie ingewikkeld, dan kun je een advocaat kiezen die lid is van een vakvereniging, zoals de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Om hier bij aangesloten te worden, moet de advocaat aan een aantal strenge eisen voldoen, te maken met ervaring en kwaliteit. Als jouw zaak niet erg complex is, kun je ook overwegen een stagiaire aan te nemen. Deze is afgestudeerd en staat onder begeleiding van een ervaren advocaat. Stagiaires zijn goedkoper, uiteraard onervarener, maar hebben altijd de steun van een specialist.

De Nederlandse Orde van Advocaten

Vervolgens controleer je of de advocaat lid is van de Nederlandse Orde van Advocaten. Elke advocaat in Nederland is verplicht zich hierbij aan te sluiten en als hier enige onduidelijkheid over bestaat, dan kun je deze advocaat beter vergeten.

Het eerste gesprek

Nu kun je contact opnemen met de verschillende advocaten die hieruit zijn gekomen. Zo’n intakegesprek is vaak gratis en dient voor de advocaat om te zien of zijn of haar hulp jouw situatie kan verbeteren, maar voor jou om meer uit te vinden over de advocaat. Vraag naar de ervaring, het tarief, het specialisme en een inschatting van jouw kansen. Zit hier iemand tussen waar je in vertrouwt en waarmee het klikt, dan heb je je strafrechtadvocaat gevonden.

Wat te doen met je strafbeschikking

Heb je recentelijk een strafbeschikking ontvangen? Dan wordt je door het Openbaar Ministerie ergens van verdacht. Vaak zijn dit veel voorkomende strafbare feiten en hebben deze boetes, rij-ontzeggingen of taakstraffen tot gevolg. Je kunt nooit een strafbeschikking ontvangen waarin je een gevangenisstraf wordt opgelegd. Aan deze procedure komt namelijk geen rechter te pas en wordt alles geregeld door de Officier van Justitie. Hier lees je waarom het bijna altijd verstandig is om in verzet te gaan tegen je strafbeschikking.

De gevolgen

De gevolgen van een strafbeschikking zijn ernstig en moeten niet worden onderschat. Je kunt er namelijk een aantekening van krijgen op je strafblad. Als je dit eenmaal hebt zal je problemen ondervinden bij het aanvragen van een Verklaring van Goed Gedrag. Daarnaast lijkt het niet terecht dat je een straf krijgt opgelegd zonder dat daar een rechter naar heeft kunnen kijken. Door in verzet te gaan geeft je met goede onderbouwing aan dat je het hier niet mee eens bent.

Advocaat aannemen?

Je kunt tijdens deze procedure juridische steun krijgen van een strafbeschikking advocaat. Deze kan je dossier opvragen, hier met een onafhankelijke en professionele blik naar kijken en professioneel advies geven. Het verzet kun je persoonlijk en schriftelijk indienen, maar je advocaat kan dit ook voor je doen. Je hebt hier echter maar 14 dagen voor, dus wees er snel bij.

Na het verzet

Nadat je verzet hebt ingediend zal de Officier van Justitie bepalen wat er met je strafbeschikking zal gebeuren. Dit kan betekenen dat je een aangepaste versie krijgt of dat hij volledig wordt ingetrokken. Ook kan de Officier van Justitie besluiten dat je zaak wordt voorgelegd aan de rechter en volledig opnieuw wordt bekeken. Wat de uitkomst ook is, het aangaan van verzet zal in de meeste gevallen een positieve uitwerking hebben.

Politieverhoor, de voordelen van een advocaat

Heb je een uitnodiging verhoor politie ontvangen, dan word je verdacht van een strafbaar feit. Het is belangrijk hier niet te licht over te denken en altijd een advocaat in handen te nemen. Het verhoor heeft namelijk direct invloed op de uitkomst van jouw zaak. Hier lees je waarom dit verder zo belangrijk is.

Bescherming

Een politieverhoor is van tevoren samengesteld middels een verhoorplan. Dit plan is erop gemaakt om jou te doen bekennen. De advocaat kan je beschermen tegen onterechte vragen en onnodige druk van de politie. Stond je er alleen voor, dan had je waarschijnlijk niet kunnen inschatten wanneer ze te ver gaan.

Advies

Daarnaast zal je totdat je met je advocaat gesproken hebt gebruik kunnen maken van je zwijgrecht. Dat betekent dat de advocaat je kan adviseren en voorbereiden op het verhoor voordat deze plaatsvindt. Ook tijdens het verhoor zal je advies krijgen voordat je antwoord hoeft te geven. Zo kun je al geruster het verhoor ingaan en vermindert de stres aanzienlijk.

Kennis en ervaring

Natuurlijk heeft een advocaat de kennis van de wetgeving en ervaring met het bijzitten van politieverhoren, zodat deze precies weet wat wel en niet is toegestaan. De advocaat kan bijvoorbeeld aan het begin van het verhoor vragen inzage te krijgen in alle afgelegde verklaringen. Ook kan hij door middel van goed luisteren en observeren al kunnen afleiden van de manier waarop de politie de vragen stelt over welke bewijzen ze beschikken. Naar aanleiding hiervan kan na het verhoor dan een strategie worden opgesteld.

Een onafhankelijke blik

Misschien het allerbelangrijkste voordeel is dat een advocaat een onafhankelijke blik kan werpen op de zaak. In een periode dat jij misschien je hoofd er niet goed bij kunt houden, zal de advocaat rustig blijven en zorgen dat alles op de juiste manier verloopt Dit betekent bijvoorbeeld dat hij of zij zal controleren of de vastgelegde verklaring ook overeenkomt met wat jij hebt gezegd. Een advocaat zal je politieverhoor tot de best mogelijke uitkomst brengen.

De onmisbare hulp van een strafrechtadvocaat

Als je een strafrechtadvocaat nodig hebt, zal je ergens van zijn beschuldigd. Dit is een nare situatie en zelfs al heb je ervaring, je kan dit zelf niet objectief afhandelen. De politie kan deze voor je regelen en de kosten voor een strafrechtadvocaat hoef je gelukkig niet zelf te dekken. Dit wordt gedeeltelijk door de overheid gedaan en wat jij moet betalen wordt bepaald naar aanleiding van je salaris. Dit is een Pro Deo regeling. Wat kan je verwachten vanaf het moment dat de politie je beschuldigt?

Zwijgrecht

Iedereen kan gebruik maken van zijn zwijgrecht. Nadat de politie je schuldig heeft bevonden, hoef je niks te zeggen en mogen ze je niet overhoren totdat je met een advocaat gesproken hebt. In dit gesprek zal de advocaat de situatie analyseren, jouw verhaal vergelijken met dat van de politie en beslissen of hij jouw zaak aan wil nemen of niet. Vanaf dat moment kan de politie je verhoren, maar kan jij altijd rekenen op juridisch advies van je advocaat.

De rechtszaak

De advocaat heeft er voor gezorgd dat je volledig bent voorbereid op wat er gaat gebeuren in de rechtszaal. Hij weet wat de gang van zaken en de etiquette zijn en zal je zaak daar verdedigen. Je mag dit ook zelf doen, maar dan is het vaak moeilijk om objectief te blijven. De advocaat kan dit wel en kan op alle situaties op een professionele manier inspringen. De advocaat zal proberen een zo goed mogelijk vonnis voor de situatie te bewerkstelligen.

Nadat het vonnis is gevallen

Het vonnis kan moeilijk zijn te verwerken. De advocaat heeft de kennis en de ervaring om in te schatten of dit realistisch is. Daarmee zal hij je bijstaan met advies over de volgende stappen. Is beroep verstandig ja of nee? Ook kan hij de onderhandelingen met de wederpartij leiden als dit nodig is. De hulp van een specialist in strafrecht is dus onmisbaar als je beschuldigd bent van een misdrijf.