De onmisbare hulp van een strafrechtadvocaat

Als je een strafrechtadvocaat nodig hebt, zal je ergens van zijn beschuldigd. Dit is een nare situatie en zelfs al heb je ervaring, je kan dit zelf niet objectief afhandelen. De politie kan deze voor je regelen en de kosten voor een strafrechtadvocaat hoef je gelukkig niet zelf te dekken. Dit wordt gedeeltelijk door de overheid gedaan en wat jij moet betalen wordt bepaald naar aanleiding van je salaris. Dit is een Pro Deo regeling. Wat kan je verwachten vanaf het moment dat de politie je beschuldigt?

Zwijgrecht

Iedereen kan gebruik maken van zijn zwijgrecht. Nadat de politie je schuldig heeft bevonden, hoef je niks te zeggen en mogen ze je niet overhoren totdat je met een advocaat gesproken hebt. In dit gesprek zal de advocaat de situatie analyseren, jouw verhaal vergelijken met dat van de politie en beslissen of hij jouw zaak aan wil nemen of niet. Vanaf dat moment kan de politie je verhoren, maar kan jij altijd rekenen op juridisch advies van je advocaat.

De rechtszaak

De advocaat heeft er voor gezorgd dat je volledig bent voorbereid op wat er gaat gebeuren in de rechtszaal. Hij weet wat de gang van zaken en de etiquette zijn en zal je zaak daar verdedigen. Je mag dit ook zelf doen, maar dan is het vaak moeilijk om objectief te blijven. De advocaat kan dit wel en kan op alle situaties op een professionele manier inspringen. De advocaat zal proberen een zo goed mogelijk vonnis voor de situatie te bewerkstelligen.

Nadat het vonnis is gevallen

Het vonnis kan moeilijk zijn te verwerken. De advocaat heeft de kennis en de ervaring om in te schatten of dit realistisch is. Daarmee zal hij je bijstaan met advies over de volgende stappen. Is beroep verstandig ja of nee? Ook kan hij de onderhandelingen met de wederpartij leiden als dit nodig is. De hulp van een specialist in strafrecht is dus onmisbaar als je beschuldigd bent van een misdrijf.

Geplaatst in Juridisch.