Je hebt meer talenten dan je denkt

Je hebt een baan in de productie. Dat gaat allemaal goed tot je op een dag op je werk komt. Je wordt samen met je collega’s naar de kantine geroepen en daar hoor je slecht nieuws. Het bedrijf waarvoor je werkt is failliet. Je mag direct door naar het UWV om een uitkering aan te vragen. Tijdens het bezoekje aan het UWV wordt aan jou gevraagd welke talenten je hebt en hoe je aan het werk kan gaan. Jij weet zo snel geen talenten te bedenken, maar het UWV heeft een beroepentest voor je klaar liggen. Zo kan jij zien waar je allemaal aanleg voor hebt. Er worden vragen gesteld over je werk, je opleiding en je interesses. Ook wordt er gekeken welk werk je in de praktijk hebt geleerd.

Een kloppend huishoudbudget

Klopte jouw huishoudbudget altijd met de lengte van de maand? Dan ben je waarschijnlijk een kei in basiskennis boekhouden. Zelfs wanneer je er nooit een opleiding voor hebt gevolgd is het wel een heel interessante studie richting. De UWV medewerker suggereert dat je een opleiding zou kunnen gaan volgen om als boekhouder aan de slag te kunnen. Je hebt nog een lange weg te gaan, maar het biedt je wel weer toekomstperspectief.

Re-integratie na je ontslag

Dat ontslag bij je oude werkgever was dus eigenlijk zo slecht nog niet. Je krijgt een nieuwe kans om te re-integreren in de arbeidsmarkt. Je leert geen duffe leerstof omdat het moet. Jij leert nu opeens voor een heel praktisch beroep. De vaardigheden die je aanleert kan je stuk voor stuk gebruiken in een nieuwe werksituatie. Tijdens je opleiding ontdek je dat boekhouden zo slecht nog niet is. Je blijkt meer talenten te hebben dan je dacht. Bovendien heb je zo een nieuwe baan met een toekomst.

Geplaatst in Geen categorie.