Je spaargeld beleggen? Maar waarin?

Je spaargeld niet meer op de bank laten staan maar beleggen wordt steeds populairder. Maar veel mensen zijn erg nieuw op het gebied van beleggen en weten niet hoe het werkt en waar ze precies in kunnen beleggen. Dit artikel legt je de verschillende mogelijkheden opties uit waarin je jouw spaargeld kunt beleggen.

Handelen in aandelen

Met je spaargeld kun je ervoor kiezen om te gaan handelen in aandelen. Bedrijven bieden hun aandelen aan op de beurs. Op de beurs (deels digitaal) komen handelaren samen om de aandelen van deze bedrijven te kopen. Door het verschil in vraag en aanbod verandert de prijs van de aandelen omhoog of omlaag, dit noem je de koers. De waarde van de aandelen wordt in eerste instantie bepaald door het bedrijf die de aandelen uitgeeft. Als het bedrijf winst maakt worden de aandelen meer waard en kunnen de aandelen verkocht worden voor een hogere prijs dan het aankoopbedrag.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is een relatief simpele manier om te beleggen. Echter vereist het beleggen in vastgoed een flink vermogen. Vastgoed is bijvoorbeeld een appartement of bedrijfspand. Wanneer je een pand hebt gekocht kun je het daarna gaan verhuren en profiteren van het maandelijkse huurgeld. Dit is dus een eenmalige investering maar dat is wel een flinke investering. Echter is dit wel een relatief veilige manier om je geld te investeren omdat vastgoed niet tot nauwelijks zijn waarde verliest.

Beleggen in goud

Beleggen in goud is simpel het kopen van goud en wachten totdat de waarden hiervan gestegen is om het daarna weer te verkopen. Goed is een product dat niet geproduceerd kan worden in tegenstelling tot geld. Goud is een erg schaars product waardoor de kans dat de prijs van goud de komende jaren blijft stijgen groot is. Vooral in tijden van economische onder zekerheid groeit de populariteit en dus ook de prijs van goud.

Geplaatst in Beleggen.