Zo word je iemand die levens redt

Gelukkig leven we in een land waar veiligheid voorop staat. Ongelukken op de werkvloer zijn dan ook zeldzaam. Toch kan het voorkomen dat er iets gebeurt waarop je je niet goed kan voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreken van brand, of iemand die onwel wordt. Een examen BHV zorgt ervoor dat je een onmisbare schakel vormt tussen de mensen om je heen en de professionele hulpverleners, mocht je ooit in een situatie terecht komen waarbij elke seconde van belang is.

Theorie en praktijk

Een cursus BHV bestaat voor een gedeelte uit theorie, maar voor het grootste gedeelte zul je kennis vergaren met diverse praktijkoefeningen. Logisch natuurlijk, want je leert om te gaan met situaties die te allen tijde om een praktische oplossing vragen.

Iemand met kennis van Bedrijfshulpverlening (BHV dus) is in staat een kleine brand te blussen, weet hoe je een gebouw snel en geordend kunt evacueren en kan waar nodig ook basale medische hulp toedienen.

Voor wanneer het misgaat…

De meeste mensen zullen zich, wanneer ze zich begeven op de werkvloer, weinig zorgen maken om hun veiligheid. Deze wordt immers doorgaans als vanzelfsprekend ervaren. Een BHV’er laat zich echter juist gelden in situaties waarop we eigenlijk niet voorbereid zijn. Bedenk maar eens hoeveel veiliger je werkvloer is op het moment dat er iemand aanwezig is die weet wat hij of zij moet doen als er brand uitbreekt, iemand die mensen in veiligheid kan brengen en zelfs gewonde mensen kan voorzien van de zorg die ze op dat moment nodig hebben.

Ben je iemand voor wie veiligheid erg belangrijk is en vind je het een prettig idee om wel voorbereid te zijn voor het geval er iets misgaat? Met een BHV-cursus kun je iemand worden die, in het uitzonderlijke geval dat zich een noodsituatie voordoet, levens kan redden.

Geplaatst in Veiligheid.